تفاوتهای سمند سورن پلاس EF7 با سورن پلاس XUP7

منبع:www.pedal.ir

akharinkhodro.ir

سورن پلاس یکی از سدان های معروف ایران خودرو است که تا کنون با دو پیشرانه EF7 و XU7P عرضه شده است.,ولی کدامیک بهتر است

خودروی سورن پلاس نمونه بهینه شده سورن می‌باشد که خودش برپایه سمند شکل گرفته است. سورن اولین بار در سال ۱۳۸۶ وارد بازار شد و طی این سالها تغییراتی را در نمای داخلی و بیرونی تجربه کرده است و امروز با نام سورن پلاس به دست مشتریان می‌رسد. از جمله آخرین تغییرات سورن پلاس می‌توان اضافه شدن سیستم کنترل پایداری، سیستم کنترل شروع حرکت در سربالایی، سیستم gsi دنده، اضافه شدن لیپ سپر جلو برای محافظت از عابر و سیستم پایش باد تایرها را نام برد که همگی از استانداردهای جدید جهت شماره‌گذاری می‌باشند.

اما عمده‌ترین تفاوتی که در تیپ‌بندی‌های سورن پلاس وجود دارد امکان انتخاب نوع موتور می‌باشد. در حال حاضر سورن پلاس با پیشرانه‌های xu7p و ef7 به فروش می‌رسد که پس از توقف تولید پژوپارس و جایگزینی سورن xu7p با آن، تیراژ این خودرو هم بالا رفته و به وفور در خیابان یافت می‌شود. 

با توجه به برنامه‌های فروش ایران‌خودرو به نظر‌ می‌رسد این شرکت همچنان به طور جدی قصد ادامه عرضه موتور xu7p را با اتاق سورن دارد و به همین دلیل لازم است مشتریان آشنایی بیشتری با این موتور داشته باشند و مزایا و معایب آن را در قیاس با دیگر پیشرانه‌ای که بر روی سورن نصب می‌شود بدانند

موتور XU7P با مصرف سوخت کمتر، حدود ۲ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر، به طور قابل توجهی اقتصادی‌تر از XU7 است. همچنین، شتاب و چابکی بیشتری را به خصوص در دنده‌های پایین ارائه می‌دهد که در رانندگی شهری بسیار مفید است.

موتور XU7P نسخه بهینه‌شده موتور قدیمی XU7 است که با هدف رفع مشکلات فنی، بهبود بازدهی و کاهش مصرف سوخت توسعه یافته است. این موتور در ابتدا برروی پژوپارس قرار گرفت و سپس سورن هم از آن بهره‌مند شد. موتور xu7 که نسخه پایه پیشرانه جدید ایران‌خودرو محسوب می‌شود تقریبا معرف حضور همگان است. موتوری که حدود ۲۰ سال روی خط تولید ایرانخودرو بود و تقریبا در دل تمامی محصولات این شرکت جای گرفت. مهم‌ترین مزیت xu7 گشتاور بالای پیشرانه در دور موتور پایین بود که رانندگی راحتی را برای راننده به ارمغان می‌آورد و پس از آن هم وفور قطعات و سادگی تعمیر از جمله مزایای آن بودند. اما در کنار این مزایا موتور xu7 معایب بزرگی هم داشت.

۸ سوپاپ بودن خودرو باعث می‌شد که موتور اصطلاحا نفس چندانی نداشته باشد و شتابگیری‌ها به کندی انجام شود، مصرف خودرو بالا بود و استهلاک زیادی هم خصوصا از قسمت واشرسرسیلندر داشت. مجموعه این عوامل که همگی به طراحی قدیمی باز می‌گشتند سبب شد که ایران خودرو xu7 را کنار بگذارد. اما در اقدامی که کمی دور از ذهن بود مجددا با اعمال اصلاحات در طراحی، این موتور با نام xu7p به خط تولید بازگشت.

مقایسه طراحی ظاهری سورن پلاس EF7 با سورن پلاس XU7P

تا زمانی که شرکت ایران‌خودرو در ارائه محصولات جدید بسیار ضعیف ظاهر شده و معمولا همان خودروهای قدیمی را با کمی فیس‌لیفت و با نام جدید به بازار می‌فرستد، انتظار نداریم که مدل‌های جدید یک خودروی خاص از لحاظ طراحی بدنه تفاوتی با یکدیگر داشته باشند. بنابراین اختلاف چندانی در طراحی ظاهری سورن پلاس EF7 با سورن پلاس XU7P وجود ندارد، به جز این مورد که رینگ‌های آلومینیومی دورنگ چندپره از روی سورن پلاس‌های XU7P حذف شده و به جای آن، رینگ فولادی و قالپاق پلاستیکی جایگزین شده است.به‌طور کلی، طراحی ظاهری سورن پلاس بر اساس خودروی قدیمی سمند صورت گرفته و نسبت به نسخه قبلی سورن، به جز در مواردی مثل اضافه شدن اسپویلر عقب، تغییر گرافیک چراغ‌ها و برخی تزیینات جزئی دیگر، تحول خاصی روی آن صورت نگرفته است.این سبک طراحی نهایتا می‌توانست برای خودروهایی تا سال ۲۰۱۰ زیبا و جذاب باشد و از آن به بعد باید تحولات اساسی روی آن صورت می‌گرفت تا بتواند در بازارهای رقابتی به حضور خود ادامه دهد که متأسفانه این‌طور نشده است. به دلیل تنوع کم خودروهای اقتصادی در کشورمان، همچنان محصولات قدیمی نظیر سورن پلاس توسط مشتریان به ناچار خریداری می‌شوند و مورد استفاده قرار می‌گیرند. قطعاً اگر خودروهای وارداتی جدید در رنج قیمتی سورن پلاس به بازار عرضه شوند، آن‌وقت کمتر کسی این محصول نسبتا قدیمی را به‌عنوان یک خودروی زیبا و خوش‌فرم خریداری خواهد کرد.

بررسی شتاب و کشش در شرایط مختلف

با توجه به قدرت و گشتاور بیشتر موتور EF7 انتظار می‌رود این موتور در بحث شتاب گیری و کشش دست برتر را داشته باشد اما در عمل تفاوت زیادی بین دو موتور وجود نخواهد داشت مخصوصاً اینکه حداکثر قدرت تولیدی موتور EF7 در دورهای بالاتر نسبت موتور XU7P حاصل می‌شود. همچنین اگر معیار مقایسه ما خودروهای دنا و پژو پارس باشند، با توجه به اختلاف وزنی دو خودرو (دنا حدود ۱۰۰ کیلوگرم سنگین‌تر است) تفاوت شتاب گیری محسوسی وجود نخواهد داشت. به این موضوع باید فاکتور تبحر راننده را نیز اضافه کرد. البته موتور XU7 به خاطر ارائه گشتاور در دورهای پایین‌تر مشهور است اما این مزیت نیز با توجه به ایراداتی که وجود دارد از مدت‌ها پیش رنگ باخته است.

مقایسه صدای موتور و نرمی کارکرد

در ادامه بررسی تفاوت موتور EF7 با XU7P به بحث صدا و نرمی کارکرد می‌رسیم که بی‌شک از این نظر موتور ملی عملکرد بهتری دارد. این موتور صدای کمتری تولید کرده و در دورهای مختلف نرم‌تر به نظر می‌رسد اما موتور XU7P از این نظر تفاوت چندانی نسبت به مدل قدیمی XU7 ندارد و عملکرد خشن آن حتی در خودروهای صفرکیلومتر نیز خوشایند نیست.

استهلاک، هزینه تعمیر و نگهداری

بی‌شک خریداران در زمان خرید یک خودرو اهمیت فراوانی به بحث هزینه‌های تعمیر و نگهداری می‌دهند و ما نیز به ذکر تفاوت‌های موتور EF7 و XU7P می‌پردازیم.

هزینه سرویس‌های دوره‌ای و قطعات مصرفی

در ادامه مقاله تفاوت موتور EF7 با XU7P باید گفت EF7 به دلیل طراحی پیچیده‌تر خود هزینه‌های تعمیر بیشتری نسبت به موتور XU7 ساده دارد. همچنین قیمت قطعات این موتور نیز نسبت به موتور قدیمی‌تر ایران‌خودرو بالاتر است اما داستان موتور XU7P متفاوت است زیرا در خودروهای مجهز به این موتور باید از روغن موتور با ویسکوزیته متفاوتی استفاده شود که قیمت بیشتری دارد. از طرفی تعمیرکاران علاقه زیادی به تعمیر موتور EF7 ندارند و به همین خاطر دستمزد و اجرت تعمیر آن بیشتر است. قیمت قطعات اصلی موتور XU7P کمی ارزان‌تر از موتور EF7 خواهد بود و در مجموع باید گفت هزینه تعمیر و نگهداری موتور EF7 بیشتر است اما در بحث سرویس دوره‌ای، موتور XU7P به خاطر روغن موتور خاص خود هزینه بیشتری را به مالک تحمیل می‌کند.

نتیجه‌گیری؛ کدام موتور بهتر است؟

حال که با مشخصات فنی و نقاط قوت و ضعف هرکدام از این موتورها آشنا شدیم نوبت به نتیجه‌گیری می‌رسد.

آیا XU7P ارزش خرید دارد؟

موتور EF7 از تکنولوژی به‌روزتری نسبت به موتور XU7P برخوردار است و قدرت بیشتر و مصرف سوخت و آلایندگی کمتری دارد. البته به دلیل پیچیدگی‌های ذاتی این موتور باید با هزینه‌های تعمیر و نگهداری و قیمت بالای قطعات آن کنار بیایید. در مقابل باید گفت موتور XU7P به عنوان نسخه بهینه شده از XU7 قدیمی فاقد اکثر مشکلات موتور سالخورده ایران‌خودروست و قطعات یدکی آن به وفور یافت شده اما استهلاک و مصرف سوخت بالاتری نسبت به EF7 دارد. همچنین باید دانست موتور EF7 در خودرویی همچون سورن پلاس قیمت بالاتری نسبت به همین خودرو با موتور XU7P دارد. در مجموع باید گفت موتور EF7 در بازار محبوب‌تر از موتور XU7P است و این موضوع را می‌توان با بررسی شرایط بازار سورن پلاس فهمید.

در پایان تفاوت موتور EF7 با XU7P باید گفت اگر اهمیت زیادی به سرویس و نگهداری خودرو می‌دهید و به دنبال استفاده کمتر از خودرو هستید و نمی‌خواهید آن را به زودی تعویض کنید شاید موتور XU7P بتواند نیازهای شما را رفع کند مخصوصاً اینکه وجود این موتور در خودرویی همچون سورن پلاس باعث کاهش قیمت خودرو نیز خواهد شد. در پایان از مالکان و صاحب‌نظران گرامی درخواست می‌کنیم تجربیات و نظرات خود درباره هریک از این موتورها را با ما و دیگر کاربران پدال به اشتراک بگذارند.

بازدیدها: 35

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *