معرفی شرکت چری تیگو

منبع:khodro45.com

mvmchery.com

کمپانی چری (Chery Automobile Co., Ltd)، یکی از جوان‌ترین خودروسازان جهانی است. این برند چینی، در سال ۱۹۹۷ تاسیس شد. چری برخلاف برند جیلی (Geely) خصوصی نیست و دفتر مرکزی آن در یکی از استان‌های چین قرار دارد. محصولات اصلی چری، به دو دسته تقسیم می‌شود، شاسی بلندها و دیگر خودروهای سواری، مینی‌ون‌ها و خودروهای تجاری.

خودروهای سواری همگی تحت برند چری و خودروهای تجاری تحت برند کاری (Karry) تولید شده و وارد بازار می‌شوند. در سال ۲۰۱۲، با توجه به نرخ فروش محصولات چری، این کمپانی دوازدهمین خودروساز بزرگ چینی نام گرفت، چرا که حدودا ۵۹۰ هزار دستگاه خودرو فروخته بود. با اینکه چری در سال ۱۹۹۷ بنیان گذاری شد، اما در سال ۱۹۹۹ تولید و پس از گذشت دو سال، صادرات محصولات خود را آغاز کرد. بخش بین المللی و صادرات این برند به اندازه‌ای قوی است که از سال ۲۰۰۳ تا حالا، بزرگت‌ترین صادرکننده چینی است. در سال ۲۰۱۱، این کمپانی حدود ۲۵ درصد از محصولات خود را به سراسر دنیا صادر کرد. این کمپانی با هولدینگ کِنون (Kenon Holdings) یک قرارداد ۵۰-۵۰ دارد. این قرارداد در سال ۲۰۰۷ شکل گرفت و تا به امروز ادامه دارد و باعث و بانی فروش خودروهای باکیفیت زیادی شده است. در سال ۲۰۱۲، این کمپانی تصمیم گرفت که با بستن یک قرارداد ۵۰-۵۰ دیگر با جگوار لندروور (Jaguar Land Rover)، چری جگوار لندروور (Chery Jaguar Land Rover) را تشکیل دهد تا بتواند طبق این پیمان همکاری، برخی از مدل‌های برند جگوار و لندروور را تحت لیسانس چری تولید کند.

این برند در سراسر چین کارخانه‌های زیادی دارد. همچنین بیش از ۱۵ کشور در دنیا که ایران نیز یکی از آنهاست، محصولاتش را مونتاژ می‌کنند. همچنین منتقدان زیادی دارد، چرا که بسیار معتقد هستند که این کمپانی، برخی از مدل‌های خود را عینا از خودروسازان خارجی تقلید و کپی کرده است. مشکل دیگر، نام کمپانی است که شباهت زیادی با نام شوی (Chevy) دارد. شوی، کوتاه شده نام برند شورولت (Chevrolet) است

چری در سال ۱۹۹۷ توسط برخی از سران یکی از استان‌های چین تاسیس شد و تولیدات خود را پس از گذشت دو سال آغاز کرد. با استفاده از بدنه‌ی تحت لیسانس فولکس واگن (Volkswagen)، مدل فِنگیون (Fengyun) تولید شد و حدودا ۳۰ هزار دستگاه از آن به فروش رسید. از نظر خیلی‌ها، این برند از همان ابتدا بسیار عجیب بود، چرا که این کمپانی تا سال ۲۰۰۳، اجازه ساخت خودروی سواری نداشت، اما با این حال اولین محصولش در سال ۱۹۹۹ تولید شد. در واقع تا سال ۲۰۰۱، این محصول به طور قانونی در بازار حضور نداشت.

تا رسیدن زمان مناسب، چری تحت لیسانس سایک موتور (SAIC Motor)، تمامی کارهای خود را پیش می‌برد. به همین دلیل، ساdک موتور ۲۰ درصد از کمپانی چری را در دست داشت، تا جایی که تنش‌ها بین این گروه و یکی دیگر از شرکای سیاک موتور، یعنی جنرال موتورز (General Motors) بالا گرفت و سهم ۲۰ درصدی نیز فروخته شد. جنرال موتورز هم تنها کمپانی خارجی نیست که با این برند مشکل دارد. فولکس واگن نیز ادعا کرده که کمپانی چری، از ماشین ابزار این کمپانی برای ساخت یکی از مدل‌هایش در سال ۲۰۰۳، استفاده کرده است.

از اوایل قرن ۲۱، چری به دنبال همکاری و عقد قرارداد با یک کمپانی خارجی بود. بنابراین تصمیم گرفت که به سراغ فیات (Fiat) و کرایسلر (Chrysler) برود. کرایسلر که پیش بینی می‌کرد که مدل A1 که به تحت برند داج (Dodge) عملکرد خوبی در ایالات متحده آمریکا و سراسر بازار جهانی داشته باشد، تصمیم گرفت در سال ۲۰۰۷ با چری همکاری کند. این قرارداد در اواخر سال ۲۰۰۷ امضا شد. در اوایل سال ۲۰۰۸، کرایسلر قراردادی مشابه با کمپانی نیسان ( Nissan) امضا و قرارداد خود را با چری فسخ کرد.

کمپانی چینی در سال ۲۰۰۹ اعلام کرد که قصد داد در ترکیه یک کارخانه احداث و با کمپانی ترکیه‌ای مِرمِرلِر اتوموتیو (Mermerler Otomotiv) همکاری کند. مبلغ این همکاری معادل ۵۰۰ میلیون دلار بود. قرار بود که این کارخانه به طور موتسط، سالانه ۲۰ هزار دستگاه خودرو تولید کند و این تعداد تا سال ۲۰۱۷ به ۱۰۰ هزار دستگاه در سال برسد.

با فروش بیش از ۷۰۰ هزار دستگاه خودرو در سال ۲۰۱۰، چری سودده‌ترین کمپانی چینی لقب گرفت. در طی دو سال بعدی، این رقم کاهش یافت. در نتیجه کمپانی هم از جایگاه هفتمین خودروساز بزرگ چینی به جایگاه دهم رسید. با امضای قراردادی با خودروساز هندی، یعنی تاتا موتور (Tata Motors) قرار شد که برخی از مدل‌های جگوار لندروور در چین تولید شوند.

در حال حاضر، این کمپانی در برخی از کشورهای در حال توسعه، کارخانه و شعبه دارد. این کشورها عبارت اند از: برزیل، مصر، اندونزی، ایران، مالزی، میانمار، پاکستان، تایوان، تایلند، ترکیه، اوکراین و ونزوئلا. این کمپانی پیش‌تر در روسیه نیز کارخانه داشت اما محصولات چری در این کشور، تحت نام ورتکس (Vortex) تولید می‌شدند.

معرفی شرکت چری

برند چری: دولتی یا مستقل؟

برند چری از عجیب‌ترین خودروسازان چین است؛ چری به طور رسمی یک شرکت دولتی به حساب می‌آید، اما در طول عمرش بیشتر رفتار یک استارتاپ مستقل را نشان داده است. چری مانند بسیاری از تولیدکنندگان چینی کار خود را با خرید فناوری آغاز کرد، اما توسعه داخلی را بسیار سریع‌تر از رقبای دولتی‌اش پیش برد. در واقع شرکت خودروسازی چری مدتی مانند جیلی، استراتژی چند برندی را به کار گرفت و بر خلاف بیشتر شرکت‌های دولتی به سرعت خود را با وضعیت و پسند بازار همگام کرد.

زادگاه چری یا شهر رودخانه‌ها

اول به سراغ زادگاه برند چری می‌رویم؛ چری در شهر ووهو (Wuhu) بر ساحل رودخانه یانگ‌تسه، چند صد کیلومتر پایین‌تر از هفئی شکل گرفت. قبلاً در مطلب معرفی برند جک گفته بودیم که هفئی در استان آنهویی محل استقرار این برند مشهور چینی است. نیو (NIO) برند خودروسازی دیگر چین نیز هم‌شهری این دو برند به حساب می‌آید.

در سال‌های ۱۹۵۸ تا ۱۹۶۲ اولین گام‌های خودروسازی در شهر ووهو برداشته شد؛ شرکت تعمیرات خودروی ووهو جیانگ‌نان (Wuhu Jiangnan) در سال 1958 بر اساس کار یک طراح ژاپنی، وسیله نقلیه سه‌چرخی ساخت. یک سال بعد، این شرکت از خودروی جیوجیانگ (Jiujiang) نیز رونمایی کرد. ولی پس از آن دوره رکود اقتصادی پیش آمد و همه این تلاش‌ها متوقف شد.

در شهر ووهو یک کارخانه کشتی‌سازی نظامی متعلق به دولت با سابقه‌ای چند دهه‌ای وجود داشت که در سال 1900 تأسیس شده بود. در سال 2007، هلدینگ چری کارخانه کشتی‌سازی ووهو را خرید؛ بله، چری کشتی هم می‌سازد و آن‌قدر به این صنعت علاقه‌مند است که در سال ۲۰۲۳ کشتی‌سازی دیگری را در وِیهای (شاندونگ) خرید تا خودش کشتی‌های مخصوص حمل خودرو و کامیون‌هایش را برای صادرات جهانی تولید کند.

به شهر ووهو برگردیم؛ در این منطقه تجارت و تولید پارچه مدت‌ها رونق داشت، اما در دهه 1980 صنعت نساجی دچار افول شد. مسئولان شهر که به دنبال فرصت‌های صنعتی جدید بودند به گزینه‌ای بهتر از خودروسازی نرسیدند و تصمیم گرفتند ووهو را به شهر خودروسازان تبدیل کنند.

مجموعه‌ شاسی‌بلند و کراس اوورهای چری (تیگو) هم تا امروز (سال ۲۰۲۴) این مدل‌ها را در بر می‌گیرد:

  • تیگو۳
  • تیگو ۵
  • تیگو۷
  • تیگو سون پلاس
  • تیگو 3X
  • تیگو 5X
  • تیگو ۸
  • تیگو ۸ پرو
  • تیگو ۸ پلاس
  • تیگو۹

در سال ۱۳۸۴ شرکت چری با مدیران‌خودرو از زیرمجموعه‌های کرمان‌موتور برای مونتاژ ماشین Chery QQ به توافق رسید. به روال استراتژی چندبرندی چری، مدیران خودرو برند MVM (Modiran Vehicle Manufacturing Company) را برای عرضه اولین ماشین‌های چری در ایران انتخاب کرد. به این ترتیب Chery QQ با نام MVM 110 روی خط مونتاژ رفت و به یکی از رقبای اصلی پراید تبدیل شد.

محصولات برند چری با برند MVM در ایران تا امروز شامل مینی هاچ‌بک MVM 110، سدان کامپکت ام وی ام ۵۳۰، MVM 110S (فیس‌لیفت ام وی ام ۱۱۰)، هاچ‌بک و سدان کامپکت MVM 315، سدان کامپکت ام وی ام ۵۵۰، شاسی‌بلندهای کامپکت MVM X33، X33S، X33 کراس، ام وی ام X22، ایکس ۲۲ پرو،  X555 MVM  (اکسلنت و اکسلنت اسپرت) و X55 Pro بوده‌ است.

چون در ایران تقریباً همه ام وی ام را به‌عنوان یک برند چینی مستقل می‌شناسند، در مطلبی جداگانه و مفصل به جزئیات مشخصات فنی، طراحی ظاهری و معایب و مزایای این خودروها می‌پردازیم.

بازدیدها: 10

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *